Reteta de pui umplut este simpla, mai mult dureaza prepararea puiului decat timpul in sine de coacere.
Am facut mai multe poze, pas cu pas, asa ca o sa vedeti ca este simplu de preparat.
Asadar, sa incepem :)
Aveti nevoie de:
- un piept de pui pe care il taiati in doua si il dezosati
- Pancetta sau bacon taiat foarte subtire
- Branza ricotta sau inlocuiti cu urda
- Crema de branza Philadelphia Classic
- Salvie si rozmarin proaspat
- Sare, piper, ulei de masline, ardei iute si ce mai preferati voi ca si condiment
Ca si garnitura eu am facut niste simpli cartofi cu rozmarin la cuptor.
Amestecati ricotta cu branza Philadelphia si adaugati patrunjel, marar sau ce preferati voi. Eu am pus frunzulite de ceapa verde uscate. Daca as fi avut prospete, as fi pus.
Cu ajutorul unui cutit foarte bune ascutit, faceti un buzunarel in pieptul de pui incercand sa faceti o taietura cat mai mica pentru ca mai apoi sa inchideti usor cu scobitori.
Umpleti puiul cu o lingurita si mai apoi incercati sa inchideti cat de cat cu scobitori
Inevitabil, o sa va murdariti pe maini :))
Dupa, acoperiti pieptul de pui cu pancetta sau bacon peste tot. Practic il imbracati cu bacon :))
Pe o tava puneti hartie pentru cuptor si puneti puiul direct pe hartie.
Adaugati piper, boia iute etc precum si rozmarinul impreuna cu salvia.
Cuptorul trebuie sa fie incins la 220 de grade. Asa cum v-am spus, eu am ales ca si garnitura cartofii la cuptor cu rozmarin. Inainte sa bagati puiul la cuptor, puneti cativa stropi de ulei de masline deasupra... cam o lingurita pe fiecare bucata de pui.
Puiul trebuie sa stea 20 de minute la 220 grade. Nu e nevoie sa il intoarceti, nu e nevoie sa deschideti cuptorul, Dupa 20 de minute, puneti peste bucatile de pui un strop de vin alb, dati temperatura la 180 de grade si mai lasati 10 minute. Dupa, puiul este gata si va garantez ca este facut bine, moale si gustos.
Eu i-am facut poza cand l-am taiat felii...atentie la scobitori :)))
Pofta buna :)
11 commenti:
o,bravo.arata super.eu fac altfel.mereu ma inspir si eu de pe net,fiindca gatesc zilnic.pupp
Che brava cuoca che sei!
Fabiola
wildflowergirl
ci provo Fabiola:)
minunat ! vin si eu ? :)
te astept Coco :)
nici mie nu-mi place decat branza sarata, dar arata foarte bine, plus ca daca zici tu ca-i o combinatie buna... ;)
Vorrei essere una cuoca brava come te! E grazie per il complimento che mi hai fatto sul blog...sei un tesoro
http://namelessfashionblog.blogspot.it/
http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog
da Alina, chiar Este ok combinatia. asa cum am scris in post, branza dulce nu Este deloc pe gustul meu, dar asa merge :)
non sono cosi brava brava.... ma mi sto impegando :))) a me piace cucinare;)
Ce imi place ca incerci retete noi si nu faci tot timpul aceleasi feluri de mancare!
Bravo!
Te pup!
Ma straduiesc si eu Ela :-D
Posta un commento