domenica 6 luglio 2014

Back from holiday! Impressions from Maldives...

Iata ca am revenit. Azi am un post cam lung pentru voi... Am ajuns acasa vineri noaptea dupa aproape 18 ore de drum...barca, avion, escala, avion, masina si in final casa si pat!!! Nu-mi venea sa cred cand m-am intins la orizontal cat de bine era :))
Asadar am fost 9 zile la mare, pastrand deja traditia anuala si alegand o micuta insula din Maldive. Si in acest an am schimbat insula, am incercat una noua si am ales una dintre cele mai ecomonice avand in vedere ca bugetul dedicat vacantelor anului 2014 se micsorase considerabil dupa vacanta din Mexic din martie. 
Cine imi urmareste blogul stie ca suntem pasionati de aceste insule si aceasta a fost a cincea insula pe care am fost, deci imi voi exprima parerea facand comparatie cu cele pe care am mai fost.




De aceasta data am ales Embudu Village si am cumparat biletele inca din februarie, cam in aceeasi perioada cand am cumparat si biletele pentru Mexic. Am luat biletele ca de obicei de pe internet, prin agentie din Germania, cu plecare din Muenchen. Am avut camera superior si pensiune completa cu  ceaiul si cafea incluse, bauturile fiind extra. Preturile la bauturi sunt ok avand in vedere locul, 3.20$ o sticla de 1.5L de apa, 6$ o bere la halba si cocktail-urile in jur de 7-8$. Noi nu prea am baut, mai mult apa cam doua trei sticle pe zi si din cand in cand cate o bere, asa ca la final am platit pe bauturi la finalul sejurului cam 120$. Exista si posibilitatea sa faci direct pe insula un upgrade si sa treci la all inclusive, pretul fiind din cate imi amintesc de 34$ de persoana pe zi in plus... noi nu suntem asa mari bautori, deci noi nu am fi consumat niciodata 68$ pe zi, dar nemtii prezenti pe insula treceau toti la all inclusive si beau la greu :)) din fericire sunt toti pasnici la bautura, probabil sunt obisnuiti sa bea atata...



De aceasta data am zburat cu Oman Air si am avut escala in capitala Omanului, Muscat. Pana in Muscat am zburat cu un avion mare intercontinental si zborul a durat 6 ore jumate. Erau foarte multi cetateni din Oman pana in Muscat si pot spune ca nu am vazut in viata mea oameni mai prost educati, ca sa nu zic salbatici... cand am ajuns in Oman avionul arata ca un camp de lupta...exact ca un stadion dupa un meci cu casa inchisa. Ei aruncau totul pe jos, sticle, servetele, pahare, paturile si pernele, absolut tot...cu toate ca stewardii treceau tot timpul si cereau sa le dam ce nu mai folosim. In  Oman, la miezul noptii, 40°C si ziua ajunge la 50°C, deci nu se respira. In Muscat am avut o escala de 3 ore si apoi am luat un alt avion al companiei, de data aceasta un beoing normal si numai cu europeni, zborul durand pana in Male 3 ore jumatate in care am dormit dusi :))
In Maldive am ajuns de dimineata si pana pe insula am avur transfer cu barca, insula fiind destul de aproape de capitala, cam la vreo 45 minute de barca. 
Insula Embudu este destul de micuta, noi alegem numai insule mici, camerele superior sunt ok, au baia renovata, patul extrem de mare si nu au televizor. Overwater-ele sunt vechi si mult mai costisitoare si noua nu ne-au placut cum aratau. Camerele economy sunt in cladire cu parter si etajul 1 si nu au aer conditionat, deci nu mi se par ok avand in vedere ca este cald si nu poti sta fara aer conditionat.
Despre insula pot spune, facand comparatie cu celalalte pe care am mai fost, ca din cele 5 pe care am fost, as pune-o pe locul 4 si asta numai din cauza faptului ca nu are foarte multa plaja, ma refer la nisip, adica nu este de jur imprejur cu nisip, acesta fiind "mancat" dupa pranz de maree. Dar puteai sta sub palmieri, sau puteai face 100 metri si merge pe limba de nisip care se forma in partea de sud a insulei.
O alta chestie care nu mi-a placut pe insula aceasta este faptul ca sezlongurile nu sunt fixe pentru fiecare camera, fiind libere, deci primul venit, primul servit.


























Mancarea a fost buna, fructe bune, supe excelente si dulciurile de asemenea. Cand am ajuns noi, insula era ocupata 100% si la restaurant nu aveau atatea mese deci la o masa, puneau 4 persoane, o chestie neintalnita pana acum. Noi am avut noroc, am stat cu un cuplu de tineri din Germania si ne-am imprietenit cu ei imediat. In general am vazut ca toti comunicau si se imprieteneau, problema ar fi daca te nimeresti la masa cu doua persoana care nu vorbesc engleza si nu ai cum sa comunici....este cam frustrant.




Vremea a fost ok, acum este perioada musonilor, deci exista risc ridicat de ploi, dar a plouat doar in doua zile si ne-am inscris sa facem ceva activitati extra. Am mers la pescuit nocturn (16 $ de persoana) si a fost foarte distractiv, chiar daca evident, eu cu norocul meu, nu am prins nimic. Dar a salvat onoarea familiei Michele, cu doi pesti  :))) Tot ce am pescuit, am primit a doua zi la cina.



Impresia generala: noi ne-am relaxat la maxim, am profitat de mare, plaja si soare. Maldivele sunt un paradis terestru si merita vazute chiar daca alegi cea mai ieftina insula. Marea este la fel pe aceste insule peste tot si de multe ori insulele extrem de luxoase nu au plaja suficienta sau un reef bogat. Embudu, asa cum am spus, este pe locul 4 in topul meu 5, pe locul intai fiind insula pe care am fost anul trecut (aici). Dar avand in vedere ca cea de anul trecut costa aproape dublu fata de aceasta, pot spune celor interesati sa mearga in vacanta in Maldive la un pret ok, cea mai bun alternativa este insula Fihalhohi.

23 commenti:

Elefantest89 ha detto...

Che meraviglia!! Un vero e proprio paradiso, sembra quasi uno scenario da film! Avete fatto proprio bene a regalarvi un po di relax!!

Simona Tucu ha detto...

Doamne, chiar ca este un paradis insula aceasta, ca si cea de anul trecut de altfel, nu-mi pot inchipui o vancanta mai perfecta de atat! :P
Bine ai revenit! :)

Descude ha detto...

De vis,exast cum ai zis,un paradis!

Alexandra Zakharova ha detto...

Oh, dear God! this place might be heaven:) Those photographs turned out so great, I'm so impressed by the beauty of these views!
Wish you a great day ahead!

coco ha detto...

ce loc de vis, sa-ti mearga la suflet! :)

Lucy ha detto...

Amazing place! Lucy www.tpinkcarpet.com

Selvaggia Capizzi ha detto...

non è che ti sto invidiando.....NOOOOOOOO!!!!
Don't Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin'

fashion doctor ha detto...

superba vacanta! mersi pentru impartasire!

ilda76 ha detto...

DOoo, daaaaa... Pornind de la Simona pe urmele apelor turqoise, iata unde am ajuns! Am avut pentru o clipa senzatia ca ma scufund si eu in apa aceea, ca ma trasnpun in peisaj! Paradisiac locul!

Te pup, Ramy!
Ilda
Lavender Thoughts

Ramy's Blog ha detto...

Îți mulțumesc Ilda. :)

the chilicool ha detto...

Queste foto sono una meraviglia, e che posto fantastico!
Alessia
THECHILICOOL
FACEBOOK
Kiss

Anamaria1086 ha detto...

Pozele iti taie respiratia, banuiesc ca live senzatia este si mai si.
La faza cu nemtii sunt obisnuiti cu bautura, ma gandeam oare ce ai fi spus de englezi? Ca rusii-s deja cunoscuti pentru circul care-l fac in all inclusive. Stiu, nu-i bine sa generalizam, ca fiecare natie cu ale ei, dar asa ca idee.

Ramy's Blog ha detto...

Anamaria, această insula era ocupată 80% de nemți, dar în anii trecuți s-a nimerit să mergem pe o alta insulă cu oaspeți majoritari englezi :))) erau 24 din 24 la bar:)))
Oricum, in legatura cu peisajele, pozele sunt "nedrepte" cu realitatea.

Ebony Vintage ha detto...

Ramona dragă, există oare poze mai frumoase decat ale tale? Numai cand le privesc imi vine chef de vacanta oriunde!
E drept ca pozele tale arata o insula de vis, nisipul e superb, apa este de vis, vegetatia exotica te face sa nu mai vrei sa pleci.
Ai prezentat totul foarte frumos! Poate voi avea ocazia sa vizitez si eu una dintre insule, desi nu cre ca iubitul meu fricos va suporta un zbor atat de lung, plus escala, ca sa nu mai vorbim de lipsa televizorului si de musoni :))

Ramy's Blog ha detto...

:))) Alegi o insula cu tv și animație, discoteca etc...sunt și insule mai animate, insule ceva mai mari. Sunt insule care accepta de ex copii, altele nu, fiind dedicate numai cuplurilor de îndrăgostiți.
Cât despre zborul lung...spune I ca avioanele mari intercontinentale nu vibrează așa rău. ...ceea ce evident nu prea e adevărat:)))) la dus am avut turbulente mari, chiar deasupra României.

Unknown ha detto...

ma che meraviglia!! Si, ti invidio parecchio! :-)

Ombretta ha detto...

che magico posto le Maldive spero tanto un giorno di riuscire a vederle anche se la vedo dura,stupende foto cara Ramy...come sempre ^_^

Ramy's Blog ha detto...

mai dire mai; )

ZADIN ha detto...

Întotdeauna savurez postările tale de vacanţă. Peisajul este mirific.

Îmi pare rău să citesc că nu a fost la nivelul maxim al aşteptărilor.

Ramy's Blog ha detto...

Chiar dacă au fost mici chestii care nu mi au plăcut, noi oricum ne-am simțit excelent și dacă as putea, mâine as pleca din nou ;))
Oricum în legătură cu plaja știam deja de acasă unde mergem pentru că m am informat înainte. Dar este un excelent raport calitate preț, de aceea este ocupata cam tot timpul această insula.

Adina Aruştei ha detto...

Ramy, eram curioasa de impresiile tale. Chiar m-am gandit la tine :) iti scriu un mail.
te pup!

Ramy's Blog ha detto...

Okk aștept mail ul :)

Ela ha detto...

Raiul pe pamant!

Ma omori de-a dreptul cu astfel de poze! :)))

Te pup,frumoasa Ramonica!