mercoledì 22 ottobre 2014

Jurnal de vacanta - Toscana #2

Azi o sa continui povestea mini vacantei in Toscana de acum o luna. Prima parte o gasiti aici. Din pacate sunt in urma cu posturile, dar incerc sa recuperez. 
Asadar am fost patru zile in Toscana si in a doua zi a mini vacantei am vizitat Firenze sau pe romaneste Florenta. Eu mai fusesem de doua ori in acest oras, si pot spune ca isi merita renumele de unul dintre cele mai frumoase orase din Italia, mai ales pentru arta si arhitectura sa deosebita. Foarte multe nume istorice sunt legate de acest oras, cum ar fi Dante, Leonardo da Vinci, Niccolò Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei etc Centrul istoric din Firenze are nenumarate piete, palate renascentiste, academii, parcuri, biserici, muzee si galerii de arta.
Noi am fost norocosi si am avut o vreme foarte frumoasa... asadar am putut sa ne plimbam in voie pe strazile orasului. Un aspect mai putin neplacut erau nenumaratii cersetori din patria mama prezenti pe strazi...multi multi.
.


Duomo di Firenze/ Campanile di Giotto
Noi am urcat in Campanile di Giotto pentru o panoramica la 360° a orasului.  Acest turn este inalt 84.70 metri si larg 15metri. Intrarea costa 10€ si sunt de urcat 414 scari (nu exista lift)... Coridorul este extrem de stramt si uneori cu greu treci unu pe langa altul, deci daca o persoana sufera de claustrofobie, mai bine sa nu se incumete... este foarte greu sa urci, dar cred ca privelistea finala merita efortul. 




Cupola del Brunelleschi







Piazza della Signoria




Galleria degli Uffizi



Ponte Vecchio

Mie imi place foarte mult ponte Vecchio, care este un pod peste raul Arno care strabate orasul. Pe acest pod sunt prezente nenumarate magazine cu bijuterii. 







Fontana del Porcellino

Palazzo Vecchio


Piazzale Michelangelo


Un alt loc care imi place foarte mult este Piazza Michelangelo unde poti avea o panorama a intregului oras





Cum mancarea este extrem de buna in aceasta zona, in centru sunt tot feluri de localuri foarte dragute unde poti servi un pahar de Chianti si crostini...un fel de bruschette cu tot feluri de branzeturi, salam sau alte ingrediente. Unul dintre specialitatile locului este cotletul de vita in stil florentin - Bistecca alla Fiorentina..adica o friptura in sange, inalta de cativa centimetri si destul de mare...intre 1-2 kg. Personal, nu sunt o pasionata de carne in sange, dar fiorentina, daca este de calitate, o gust cu placere. Noi ne-am organizat o cina intr-un restaurant tipic toscan si aici carnea este prezentata in vitrina in restaurante :)))






Cam atat despre Firenze, in urmatorul post vom merge in Siena si Pienza.

8 commenti:

Карина ha detto...

Wonderful photos, dear!))
Добро пожаловать>Baby’s On Fire Blog

the chilicool ha detto...

Bellissime foto, Firenze è stupenda!
Alessia
THECHILICOOL
FACEBOOK
Kiss

Selvaggia Capizzi ha detto...

Firenze la amo alla follia!

Unknown ha detto...

Io amo Firenze!!

Cultureandtrend Blog

Manases Andrea ha detto...

Am fost in Firenze, este un oras magnific. Fotografiile sunt impresionant de frumoase. Imi place mult tricoul tau!

Mihaela Pojogu ha detto...

Aaa, am ramas putin blocata dupa ultimele poze, nu, nu as manca carne in sange. :))
Patru sute si ceva de trepte, sunt ceva, am urcat intr-un turn foarte ingust si in Scotia, foarte inalt dar nu stiu ce inaltime avea si cate trepte. M-as incumeta, sus mi-ar fi putin frica. :))

Ela ha detto...

Hmmm..carnea in sange...as gusta pentru ca in general imi place sa incerc lucruri noi.

Frumoasa mini vacanta!

Te pup!

Alexandra ha detto...

Ce portie mare de carne...
Ati avut o vacanta foarte frumoasa.