Va amintit reteta de sos pe care v-am prezentat-o aici? Cu acel sos se face si lasagna...
Eu folosesc tot timpul foi de lasagna cu ou, proaspete, cumparate de la frigiderul de produse prospete din supermarketuri (unde gasiti si ravioli, tortellini etc). E mult mai usor de facut, le tii la cuptor in jur de 30-40 min la temperatura medie.
Eu pregatesc tot timpul lasagna in tava de unica folosinta, si de obicei fac doua tavi. Una pe care o bag imediat la cuptor si o mancam in ziua respectiva sau a doua zi si una pe care o bag imediat la congelator si o dezghet in urmatoarele doua, trei luni si abia cand e dezghetata o bag la cuptor pentru 30-40 min.
Pentru lasagna va trebuie sosul pe care vi l-am aratat aici, foile de lasagne, mozzarella, besciamella (de obicei o gasiti la raionul cu smantana pentru frisca) eu pun si Sottilette, mi se pare ca in Romania face asa ceva Hochland...nu sunt sigura, dar stiu ca am vazut branza asa, nu mai stiu de la ce firma. Oricum, daca aveti mozzarella puteti sa eliminati Sottilette.
Puneti putin de ulei de masline pe fundul tavii, taiati mozzarella in felii.
Peste prima foaie de lasagna puneti sos, apoi alta foaie, dupa besciamella si mozzarella si asa mai departe ...pana faceti circa 4-5 straturi de foi de lasagne.
Mozzarella se va topi, deci nu puneti exagerat de multa.
Eu am pus si Sottilette peste sos la un moment dat :)
Eu la sfarsit am pus si putin parmezan ras. Deci asa arata inainte de a fi bagata la cuptor.
Si asa dupa 30 min la cuptor :)
Ar fi bine sa nu o taiati imediat cand o scoateti din cuptor...mai bine lasati-o sa "respire" 10 minute si dupa se va taia mult mai usor.
Pofta buna! :)
14 commenti:
Ce tare, doua retete cu acelasi sos. Lasagna nu am facut niciodata:)
vai, daca ar vedea baiatul meu ce lasagna ai facut, te-ar lua acasa:))
hmm, ce bine arata :x, de cand ma tin de capu' mamei sa-mi faca si mie :(
Fame famissima!!!! :P
Fabiola
wildflowergirl
Fame famissima!!! :P
Fabiola
wildflowergirl
Mamma mia! Ce bine arată!
Nu am mancat lasagna decat o singura data și mi-a placut la nebunie. As prepara-o si eu de Craciun, dar ma gandesc ca nu as manca decat eu din ea, asa ca poate o las pentru Revelion, caci am o prietena care este fana si macar savurez bunatatea alaturi de ea!
Felicitari!
aurora, sa-mi zici daca ti-a iesit bine. bafta :)
arata absolut delicios!!!!!
Hummm riquisimo. ¿ Quieres que nos sigamos? Bss.
http://atentamente-carmen.blogspot.com.es/
Arata delicios !
xoxo
io sono vegetariana quindi le adoro al pesto!
http://namelessfashionblog.blogspot.it/
http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog
mai assaggiato al pesto pero' penso siano buone...
yummy ! :D
Mmmmmmmiam!Mereu ne faci pofta! :)
Te pup!
Posta un commento