venerdì 7 dicembre 2012

Targ de Craciun! Mercatino di Natale

RO Aseara am fost pentru prima data pe acest an la targul de Craciun din orasul meu.  Este foarte frumos, in fiecare an este deschis pentru o luna, atat in orasul Bolzano cat si in micile orase de langa. Atmosfera este foarte frumoasa, fiind zona de munte, deci zona foarte turistica, aici vin turisti din toata Italia si nu numai. In Italia nu este o traditie in a avea aceste targuri de Craciun in orasele mari, noi fiind vecini cu Austria si avand mult din cultura lor, idea este un pic furata de la austrieci si nemti. Asa cum v-am spus eu locuiesc de 6 ani in aceasta zona. Orasul Bolzano este in nordul Italiei, este "capitala" provinciei Alto Adige. Aceasa provincie este autonoma fata de restul Italiei. Aici este o situatie putin asemanatoare cu zona noastra din Transilvania unde locuiesc ungurii. Aici este la fel, zona face parte din Italia, dar se vorbeste mai mult germana, sunt foarte multi care provin din familii austriece si dupa al doilea razboi mondial au ramas pe acest teritoriu care a revenit Italiei. Mie imi place aceasta zona pentru faptul ca se intrepatrud doua culturi, cea germanica si cea italiana, se mananca atat in stil germanic cat si italian si majoritatea vorbesc atat germana plus dialectul de aici - o germana extrem de urata si "murdara" - cat si italiana. Dar sunt si foarte multi care au pasaport italian si habar nu au sa vorbeasca ialiana, vorbesc doar germana...acesta este cazul celor din sate.
Azi o sa va arat cateva fotografii din targul de Craciun.

IT Ieri sera sono stata al mercatino di Natale di Bolzano. L'atmosfera e' molto bella, ci sono in questo periodo tanti turisti. Come vi ho gia' detto io abito in questa zona da 6 anni, mi piace molto perche' ci sono le due culture, quella italiana e quella tedesca, si mangia sia italiano che con specifico alto atesino...che ha che fare con la cucina austriaca e tedesca.
Oggi vi mostrero' qualche foto che ho fatto ieri al mercatino di Natale.




















15 commenti:

Unknown ha detto...

Davvero bellissimo e quei panini sono molto invitanti!! Baci
Fabiola

wildflowergirl

Simona Tucu ha detto...

Vai, cat de frumos este! :) Eu nici nu am ajuns in centrul orasului meu Timisoara sa vad cum atata. Bine, nu se poate compara cu ceea ce vad la tine, oricum. :P

MariaFrancesca ha detto...

Oddio gli allestimenti sono stupendi...e che atmosfera magica :D

Enchanted Ana ha detto...

Este atat de frumos!Vazand si pozele tale, simt din ce in ce mai tare venirea Craciunului...
Tu esti o scumpa si o zambareata!
Tocmai ce ma uitam pe o postare mai veche de a ta si am vazut muntele dintr-o poza...este de vis si sunt invidioasa ca stai intr-un loc atat de frumos!
Vreau si eu o pereche de botosei din aia cu reni...sunt asa frumusei!
Te pup Ramy!

Danila Salvadei ha detto...

Bellissimi e bellissimo blog...mi sono iscritta passa da me se ti va!!! Ciao :)

Selvaggia Capizzi ha detto...

Ma che carino questo mercatino, ordinatissimo!
Don't Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin'

MILEX ha detto...

how lovely!

Andrea radiantorchid88 ha detto...

che meraviglia *_*

miki ha detto...

Ce frumooos! Da' ce scumpi sunt "șoșonii"! Mi-au placut cei mai inalti, cu reni, pentru ca din ceilalti am vazut si la noi, made in China bineinteles :D

Unknown ha detto...

lovely, nice blog!!
Do follow me at http://makeupbeewithcrazyme.blogspot.com

coco ha detto...

ce dragut , imi plac targurile !

Andreea Calinescu ha detto...

Ce frumos!!!Vreau si eu!!! :)

Ela ha detto...

Aseara m-am uitat rapid sa vad ce ai mai postat si am gasit postarea aceasta pe care am si deschis-o caci stii ca imi place Craciunul mult iar targurile specifice sarbatorilor de iarna sunt super!
Am vazut destule decoratiuni pe care le-as cumpara.Aici la noi sunt targuri dar multe chestii sunt chicioase,astea din poze insa vad ca sunt mai de bun gust,facute din lemn si alte materiale.

Pupaceala!

Ramy's Blog ha detto...

Da, acest targ este faimos pentru ca se vand lucruri hand made si de-ale locului...de la decoratiuni, pana la mancare si bautura.

Alexandra ha detto...

Ah, ce-mi plac targurile de Craciun!