mercoledì 12 giugno 2013

Jurnal de vacanta/ Diario di vacanza - Maldive! prima parte

RO Asa cum deja v-am aratat aici, abia ce m-am intors din vacanta. Azi o sa va prenzinta putin locul minunat unde mi-am petrecut 9 zile.
Republica Maldive este un stat insular (1192 insule) compus din grupuri de atoli, situate in Oceanul Indian la sudvest de India. Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume. Capitala este la Malé. 
Anul acesta am achizitionat pachetul de vacanta din Germania, preturile fiind mult mai interesante decat cele din Italia. Am plecat din aeroportul din Muenchen si am zburat cu Qatar Airways cu esacala in Qatar (Doha). Avioanele acestei companii sunt net superioare multor companii, fiecare pasager are la dispozitie un LCD touch screen cu sute de filme, jocuri, muzica. Primesti casti, patura si perna, un kit cu periuta de dinti si pasta, dopuri pentru urechi, sosete si masca pentru dormit. In baie au crema pentru maini si apa de toaleta la discretia tuturor pasagerilor. Am primit doua mese, putand alege intre doua meniuri de fiecare data. La clasa business in aceste avioane, totul este absolut spatial... Bineinteles, la clasa business eu am vazut numai arabi foarte bogati :))
Multe stewardese de la Qatar Airlines sunt romance ;)
Clima in Maldive este ecuatoriala. Temperaturile sunt constante tot anul, si variaza intre 27-28 °C noaptea si 30-31°C ziua. Apa marii are o temperatura constanta de 28-29°C tot anul.
In aceasta perioada sunt musonii, de aceea preturile sunt putin mai mici decat in decembrie-ianuarie... Noi am avut noroc si a plouat doar noaptea si intr-o dupa-amiaza. In rest, chiar daca era innourat, nu ploua sau ploua doar 5 minute.

Capitala Malé

Maldive din spatiu/ Madive dallo spazio

IT Come vi ho già mostrato qui, sono appena tornata dalla vacanza. Oggi vi presenterò il posto dove sono stata.
La Repubblica delle Maldive è uno stato insulare (1192 isole) composto da un gruppo di atolli situati nell'Oceano Indiano a sud-sudovest dell'India. E' il più piccolo stato asiatico, sia dal punto di vista della popolazione che come superficie. La capitale è a Malé.
Quest'anno noi abbiamo prenotato la vacanza in Germania, i prezzi sono nettamente minori che in Italia. Noi siamo pariti da Monaco e abbiamo volato con Qatar Airways con scalo in Qatar (Doha). Gli aerei di questa compagnia sono nettamente superiori a tante altre compagnie aeree. Ogni passeggero ha a Disposizione un LCD touch screen con un centinaia de film, giochi e musica. La classe business è veramente spaziale ...ovviamente lì volavano solo gli arabi molto ricchi :))
Il clima è equatoriale. La temperatura è costante tutto l’anno e si aggira intorno ai 27-28°C di notte e 30-31°C di giorno. Per quanto riguarda invece l’acqua, la temperatura è di 28-29° ovunque e tutto l’anno.
Noi siamo stati particolarmente fortunati perché, pur essendo partiti il 31 di maggio, (periodo dei monsoni), abbiamo trovato quasi tutti i giorni di sole e questo ci ha permesso di apprezzare ancora di più l'isola. Pioveva solo di notte e abbiamo perso solo un pomeriggio. 

Angaga Island

RO Noi am ales pentru a ne petrece vacanta Angaga Island Resort. Aceasta insula este situata in partea de sud a atolului Ari si pentru a ajunge pe insula este nevoie de o calatorie cu hidrovolantul de circa 25/30 de minute de la aeroport. Insula este micuta, in lungime are 300m si largime 150m si ii poti da ocolul in circa 15 minute. Are un reef extraordinar, excelent pentru snorkeling, nu are o piscina inutila si personanul este in totalitate maldivian (numai barbati, ei fiind musulmani).

IT Noi abbiamo scelto per la vancanza Angaga Island Resort. L'isola è situata nella parte sud dell'atollo di Ari è raggiungibile in circa 25/30 minuti di idrovolante dall'aeroporto. L'isola è lunga 350 m e larga 150 e si può fare il giro in ca. 15 minuti. L'isola ha un bellissimo reef, senza una inutile piscina, nessuna animazione, personale tutto maldiviano (ad esclusione del diving).

Catre Air taxi :) 
Verso l'air taxi :) 
Sosirea pe insula/ L'arrivo sull'isola


Transportul cu barca pana la insula/ Trasporto con la barca fino all'isola
Cocktail de bun venit! Cocktail di ben venuto!

RO Pe insula sunt 50 de superior beach bungalow (45mp) si 20 de overwater (56mp). Toate camerele au mobile din bamboo si sunt dotate cu aer conditionat.  Camerele sunt confortabile, cu veranda cu hamac tipic maldivian. Fiecare turist are casuta lui, nu sunt legate prin ziduri comune si fiecare beneficiaza de particica lui de plaja cu doua sezlonguri pentru fiecare camera. Baia este tipic maldiviana, adica semiacoperita. 
Camera este foarte curata, baiatul care se ocupa de curatenie trecea de doua ori pe zi, schimba zilnic prosoapele din baie si cele pentru plaja si schimba lenjeria de pat o data la trei zile.

IT E' composta da 50 confortevoli superior beach bungalow (45 mq) e 20 overwater (56 mq). Tutti i Beach Bungalows sono arredati con mobili in bambù e dotati di aria condizionata. Le camere sono  confortevoli con patio con amaca davanti e con una buona privacy tra l'una e l'altra. Il bagno è il classico maldiviano semiaperto. 
La camera era pulitissima, il room boy puliva le stanze 2 volte al giorno, cambio asciugamani bagno e spiaggia ogni giorno, cambio biancheria letto una volta a tre giorni.

Beach Bungalow








Privelistea din camera
Vista dalla stanza


Overwater



In urmatoarele zile, voi continua prezentarea. :)

Nei prossimi giorni continuerò il racconto :)

22 commenti:

Just M. ha detto...

Vai Doamne, vreau si eu acolo! E genial!

Anonimo ha detto...

Preciosas fotografías!!Estas en el paraíso!!
Besos
http://judithbysucre.blogspot.com.es

fashion doctor ha detto...

superba vacanta, arata mai multe poze! imi doresc sa ajung acolo si chiar sunt utile informatiile.pupp

Selvaggia Capizzi ha detto...

Amo le maldive, ci sono stata un paio di volte, un paradiso!
Don't Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin'

Unknown ha detto...

Che sogno, devo andarci

http://www.cultureandtrend.com/

Unknown ha detto...

Che paradiso, sono proprio invidiosa!!! :D
Fabiola

wildflowergirl
Facebook page

Dia ha detto...

Pozele sunt abolsut geniale. Abia astept partea a doua:D

Ice Goddhez Blog ha detto...

Simply amazing Ramy! Cool adventure and lovely view~ ahhhh!
Been busy lately with my work lah~ Sorry I just visited again now.
Missed reading your posts dear! (^_^)

Anyway, hope you can join / support my ongoing giveaway from a new sponsor. Would really appreciate your support and participation! (^_^)

Keep in touch dear!


★♡ New Fashion Post (^_^) ♡★
Project Dress Code: Feature #1 Camille Co

★♡ Ongoing Giveaway (^_^) ♡★
Favordeal Accessories Giveaway
5 Winners! June 5-20, 2013! Join now!!!

❤ ~Chai
http://chenmeicai.blogspot.com
http://www.facebook.com/ChaiChenPage
| Bloglovin' | NetworkedBlogs | Google+ |

miki ha detto...

Ai fost in Raaaaai! :*

Elisa Zanetti ha detto...

Prima o poi ci devo andare alle Maldive!

Nameless Fashion Blog
Nameless Fashion Blog Facebook page

CarmenG ha detto...

De vis! Astept si partea a doua

Pepper ha detto...

OMG :) C, xoxo.
Blog
Facebook
BlogLovin

Unknown ha detto...

wow che paradiso!

Sola ante el espejo ha detto...

Che Paradise tesoro! Un bacio.
http://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/

Descude ha detto...

De vis...un adevarat paradis,ma intreb daca voi avea vreodata ocazia sa ajung acolo!
Te pup,cu siguranta te-ai simtit minunat

Toma Aurora ha detto...

Acum încep să înțeleg ce-mi spuneai despre destinațiile exotice. Chiar arată ca-n paradis locația, parcă nici n-ar fi reală.

Ramy's Blog ha detto...

@ Descude... Never say never!!!!

Ramy's Blog ha detto...

Aurora, din pacate, Maldivele devin ca un drog...si aud foarte multa lume spunand acest lucru... Zic din pacate, pentru ca ajungi sa vrei sa mergi tot timpul acolo si pierzi alte ocazii de a vizita alte locuri. Atat din cauza pretului cat si a concediilor scurte avute la dispozitie, nu pot face prea multe vacante de acest gen pe an . Anul acesta eram hotarata sa aleg alta destinatie, voiam Mexic...si uite unde am ajuns, din nou! :)))) Sper la anul sa fiu mai hotarata sa schimb... Partea frumoasa a Maldivelor este ca au sute de insule la dispozitie si poti schimba de la an la an...doar marea si culorile ei si miile de pesti raman aceleasi :)

ZADIN ha detto...

Mi-a plăcut nespus de mult să citesc această postare. Cu sinceritate am primit-o ca o hrană pentru suflet.

Sper să am șansa să ajung și eu acolo într-o zi.

Ramy's Blog ha detto...

Iti doresc sa ajungi...chiar se merita, este un loc de vazut o data in viata.... Au insule foaarte luxoase cu preturi astronomice, de 5000 € de persoana. Dar au si insule mai economice care crede-ma, de multe ori ca mare, plaja, peisaj sunt mult mai frumoase decat cele luxoase. Sincera sa fiu, nu vad de ce ar trebui sa aleg o insula cu piscina, cada cu vibromasaj si alte chestii inutile cat ai o piscina naturala in fata camerei .... Poti gasi o insula frumoasa platind 1200 € / pers pt opt zile cu trei mese pe zi, avion si transfer incluse.
Eu zic ca acest pret nu este exagerat avand in vedere distanta zborului si locatia.... Daca mergi la Mamaia 7-8 zile la 3-4 stele cu 3 mese pe zi....esti cam pe acolo cu pretul...

O sa scriu in urmatorul post alte insule mai economice unde am fost si pe care le recomand si o sa pun si datele tour Operator- ului de unde am cumparat on-line vacantele.

Ela ha detto...

Mobila din bambus mi-ar placea sa am si acasa,chiar visez la asa ceva de cand am vazut odata intr-un pliant.

Super casuta dar mai ales privelistea!

Te puuup!

Alexandra ha detto...

De vis....