giovedì 4 luglio 2013

Reteta de tort de portocale! RO only

Nu am mai postat demult o reteta. Pentru azi am ales o reteta de tort de portocale. Eu aceasta reteta am adaptat-o, folosesc si kiwi si am incerca si cu capsune si este delicios.
Sa incepem, sunt multe poze pentru ca am fotografiat pas cu pas pentru a fi cat mai usor pentru cei interesati de reteta.

Aveti nevoie de:
  • 4 oua
  • 250g zahar (eu pun intotdeauna 100g pentru ca frisca pe care o folosesc este deja indulcita, deci atentie!!!)
  • 200ml lapte
  • 500g frisca
  • 2 pliculete de gelatina
  • zahar vanilat si esenta de portocale
  • coaja rasa de portocala
  • o cutie de ananas in sirop
  • piscoturi
  • portocale/kiwi



Pentru inceput faceti cu mixerul frisca si bagati-o la frigider sa stea la rece. Taiati portocalele rondele, maruntiti ananasul pastrand siropul. Ananasul puneti-l intr-o strecuratoare mare si incercati sa il presati cat mai mult pentru a iesi sucul.(pe care il tineti deoparte)
Gelatina puneti-o intr-o cana in care sa fie jumatate/ trei sferturi cu apa la temperatura camerei. Lasati-o la inmuiat cam 30 de minute. Intre timp continuati pregatirea cremei. Eu imi cantaresc ingredientele si le pun pe toate pe masa in asa fel incat sa nu ma incurc.




Crema se face la bain-marie. Eu nu am o oala speciala si asa ca folosesc o oala mai mare in care pun apa si una mai mica in care pregatesc crema. Evident oala mica o pun in oala mare.
Primul ingredient pus este laptele, la care se adauga zaharul si 4 galbenusuri de ou.


Se amesteca bine tot timpul, nu este foarte comod, dar trebuie amestecat pana incepe sa se ingroase putin. Se adauga coaja de portocala, esenta si zaharul vanilat.




Se adauga si gelatina si se amesteca repede pana capata consistenta unei smantane. Se ia de pe foc si se amesteca pana cand ajunge la temperatura de a putea tine degetul inauntru.



Puneti crema intr-un bol mare si scoateti frisca din frigider si puneti cu ajutorul unei linguri frisca incet incet peste crema.
Adaugati si ananasul maruntit si stors.

Intr-o forma, nu conteaza daca e patrata, rotunda sau dreptunghiulara, puneri pe fund si pe margini fructele taiate cat mai subtiti.

Adaugati un strat din amestecul obtinut.

In siropul de anans inmuiati doar pentru o secunda pe fiecare parte piscoturile. Ele oricum isi mai ia umiditate din crema si daca il tineti prea mult in sucul de ananas, va deveni numai firimituri.

Peste stratul de crema, puneti un strat de piscoturi.

Si repetati operatiunea. Inca un strat de crema si inca unul de piscoturi. Deci ultimul strat, trebuie sa fie de piscoturi.


Asa devine tortul, trebuie sa stea minim 12 ore la frigider. Deci il acoperiti cu o folie alimentara si aveti rabdare :)

A doua zi, pe o tava, intoarceti tortul. Eventual pe margini incercati sa il desprindeti cu ajutorul unui cutit, cu multa atentie.



 Pana acum eu nu am intalnit o persoana careia sa nu ii placa acest tort, este racoros, nu foarte dulce, si te poti juca cu feliile de fructe cum doresti, dandu-i orice forma. 
Pofta buna!

16 commenti:

Corina Popa ha detto...

Delicios! Mereu facem acasa reteta asta in perioada sarbatorilor de iarna!
E binevenita tot timpul anulul fiind asa fresh!

judith ha detto...

Pero que bueno!!!
Besos
http://judithbysucre.blogspot.com.es

Anonimo ha detto...

Intazydaync xaikalitag pneumeunloarp [url=http://usillumaror.com]iziananatt[/url] Geksepife http://gussannghor.com jemeplore

Mihaela Pojogu ha detto...

Woah mersi mult pentru reteta si pasii detaliati, salvez si o sa incerc si eu, ceva asemanator am mai facut dar nu cu piscoturi si ma chinuiam tapetand vasul cu folie alimentara ca sa-mi vina mai usor la rasturnat insa lasa si cute.

thanks!! :*
About women and not only Blog

Ramy's Blog ha detto...

Ma bucur ca ti-au fost de ajutor fotografiile. Sa stii ca daca il faci tortul intr-un recipient din plastic aluneca mai usor cand il intorci... Eventual ii dai doua, trei palme ca sa ajuti sa se desprinda :)))

Butterfly ha detto...

Super tare reteta...e bine ca ai pus in etape, poate o sa o incerc si eu la un moment dat cand o sa am rabdare :*

coco ha detto...

nici mie nu-mi plac foarte dulci , scad intodeauna cantitatea de zahar !

Donato D'Aprile ha detto...

Interessante! ❤Gnam gnam. Ti aspetto da me per un nuovo post dedicato all'haute couture. xoxo Donny di www.thefashionfordonny.com

Claudia Vaga ha detto...

Un adevarat tort festiv!:D

CoutureTrend Jessica ha detto...

Super delicious!

http://www.cultureandtrend.com/

ELISA ha detto...

ricetta deliziosa!
Nameless Fashion Blog
Nameless Fashion Blog Facebook page

Maya Secret ha detto...

Aduce putin a diplomat. Gata, ma duc sa imi cumpar inghetata. :))

Ela ha detto...

Nu numai ca e gustos dar este si foarte aspectuos!

Te pup!

Alexandra ha detto...

Yeiiiiiiiii...reteta tortului cu portocale....clar o fac si eu luna viitoare de ziua sotului...ce coincidenta, si eu am folosit aceleasi piscoturi, insa pentru o prajitura cu nuci si cafea, am postat reteta pe blog...tot din astea o sa folosesc si pt tortul asta...multumesc din suflet pentru reteta si pentru fotografiile facute pas cu pas..aaaa, avem cam acelasi stil de gatit...si eu prefer sa-mi asez si sa-mi cantaresc ingredientele inainte sa ma apuc de treaba (cati "si" am folosit :))) )

Alexandra ha detto...

M-am uitat mai bine pe reteta si vreau sa te intreb, ce gramaj are cutia de ananas?

Ramy's Blog ha detto...

Hmmm...cutie mare de ananas rondele, banuiesc ca are 500 gr.