venerdì 21 giugno 2013

Micul meu dejun! La mia colazione!

RO Micul dejun se spune ca este cea mai importanta masa a zilei. Pentru mine este si nu ies niciodata din casa dimineata fara sa mananc. Nu rezist sa stau cu sotomacul gol si pentru mine este vitala prima masa din zi. La cina pot renunta oricand, dar peste micul dejun nu sar niciodata.
Eu mananc cam aceleasi lucruri dimineata, variez destul de putin, pentru a nu ma plictisi in timp. De luni pana vineri sunt in versiunea "sanatoasa" si in week-end profit de toate bunatatile din zona "interzis"! :))
Azi va voi arata ce alimente consum eu dimineata

IT Dicono che la colazione è il pasto più importante del giorno. Per me lo è, e non esco mai di casa la mattina senza mangiare. Non resisto stare allo stomaco vuoto, potrei sempre rinunciare alla cena, però alla colazione no!
Io, di solito, mangio più o meno le stesse cose, variando di poco, solo per non annoiarmi. Da lunedì a venerdì sono nella "versione sana" della colazione e di week-end ci do dentro con tutte le cose "vietate" :)))
Oggi vi mostrerò quello che mangio io ogni mattina

RO Din variantele sanatoase de mic dejun mananc foarte des muesli cu iaurt/lapte batut. Nu mananc niciodata iaurt cu fructe cumparat, eventual in iaurtul natural adaug eu fructe proaspete. Uneori, in loc de muesli folosesc prune sau caise uscate, curmale, smochine, nuci, alune sau migdale. In fiecare dimineata imi fac un pahar de fresh din portocale sau grapefruit si mananc un fruct, cel mai des alegand un kiwi.

IT Dalla variante "sana" scelgo quasi sempre lo yogurt bianco/fior di latte con muesli. Ogni tanto al posto del muesli mangio le prugne o albicocche secche, i datteri, le nocciole, le mandorle o le noci. (sempre con lo yogurt)
Ogni mattina mi faccio una spremuta fresca di arancia o pompelmo, e mangio sempre anche un frutto, quasi sempre scelgo il kiwi.






RO In versiunea de week-end am inclus: o cana de lapte cu o lingura de cafea instant, biscuiti sau sandwich-uri cu Nutella. Uneori imi cumpar paine neagra si mananc cu unt si gem de caise (preferatul meu) sau cu miere. Foarte foarte rar mananc oua sau un sandwitch cu prosciutto/salam. Imi place foarte mult Nutella si daca as putea as manca-o mai des, dar ma abtin din cauza continutului caloric :)

IT Nella variante di week-end ho sempre una tazza di latte e caffè, biscotti o panini alla Nutella. A volte compro il filone nero e mangio con burro e marmellata (albicocca, la mia preferita) o miele. Raramente mangio uova e bacon o panino salato. Se potessi, mangerei più spesso la Nutella, purtroppo la evito per il suo contenuto calorico. :)



RO Voi mancati la micul dejun? Daca da, ce alimente preferati?

IT Voi mangiate la mattina? Se sì, qual'è la vostra colazione preferita?

9 commenti:

Ebony Vintage ha detto...

Draga Ramy, inainte cu cca 4 luni nu dadeam foarte mare importanta micului dejun, pana am avut probleme mai serioase cu stomacul. Obisnuiam sa stau 3-4 ore dupa ce ma trezeam fara sa mananc, lucru care mi-a daunat in timp. De cateva luni, micul dejun este nelipsit. Indiferent de ora la care ma trezesc, primul lucru pe care il fac este sa-mi pregatesc micul dejun, care aproape zilnic este acelasi, cu mic variatiuni, ca si tine, ca sa nu mi se ia de la acelasi aliment mancat in continuu. Mananc asfel: un terci din lapte fiert + fulgi de ovaz/hrisca/mei in care am inceput sa adaug, in ultimele 2 saptamani si fructe uscate; apoi o banana coapta, o cana de lapte de soia si cativa samburi de migdala/aluna/nuci. In unele dimineti, inlocuiesc banana cu un mar copt sau mai adaug o briosa. Ca alternativa, mai am 4 felii de paine integrala cu pate de ciuperci, lapte de soia si nuci. De cand am inceput sa mananc asa, nu a fost nicio dimineata in care sa ma trezesc fara pofta de mancare. Usurel, problemele mele de sanatate s-au ameliorat si chiar daca am mai piedut in greutate, ma simt foarte bine cu regimul de acum. Te pup :)

Ramy's Blog ha detto...

Hmmm mi-ai amintit de pate ul de ciuperci! cred ca au trecut ceva ani de cand nu am mai mancat, imi place!!!!
Este foarte sanatos micul dejun, foarte multe persoane care nu mananca dimineata, in timp, au probleme grave de sanatate :(

Unknown ha detto...

Deliziosa colazione

http://www.cultureandtrend.com/

Elisa Zanetti ha detto...

Anche per me la colazione è fondamentale! Altrimenti non parto con il piede giusto!
Nameless Fashion Blog
Nameless Fashion Blog Facebook page

fashionseducer ha detto...

nutella !!!!



MY BLOG: FASHIONSEDUCER


MY INSTAGRAM follow us?

Unknown ha detto...

wow che buona:)

Ela ha detto...

La micul dejun mananc fie cereale(cumpara pungi cu mix de cereale) cu iaurt,fructe,nuci,alune de padure,migdale,fistic,fie paine graham cu branza.

Nici mie nu imi place sa plec fara sa mananc masa de dimineata,pur si simplu nu rezist.

Te pup!

Unknown ha detto...

Nici eu nu mananc iaurt cu fruct cumparat, ma si gandesc cate sunt in el! Mama mea imi face iaurt de casa, este foarte foarte bun! Te pup

Alexandra ha detto...

De baza este iaurtul cu fulgi de cereale (nu cumpar mixuri, ci fulgi pe care ii amestec eu) si tot felul de seminte; uneori mai pun si ceva fructe uscate...cand ma plictisesc mai mananc o omleta sau sandwichuri (cu ceva sanatos, nu cu mezeluri). Pana sa nasc micul meu dejun era urmatorul: o cana mare cu cafea si 3-4 tigari; bine c-am scapat de prostiile astea si acuma acord o mai mare importanta vietii. Te pup.