martedì 23 luglio 2013

Retata de salata de vinete! Ricetta insalata di melanzane.

RO Acum cateva zile am facut salata de vinete. Imi place foarte mult, atat cu maioneza, cat si fara. De aceasta data am pus foarte putina maioneza, nu am facut-o eu, aveam un tub cumparat de la supermarket. Asadar azi o sa va arat cum fac eu salata de vinete. Mi se pare extrem de simplu si destul de rapid, cred ca si cel mai nepriceput in bucatarie reuseste sa o pregateasca.

IT Oggi vi mostrerò una ricetta per preparare l'insalata di melanzane. Così si prepara in Romania, sinceramente non ho idea se in Italia si mangia così, qui in Alto Adige non la conoscono. A me piace molto, specialmente in estate perché è fresca ... è molto semplice da preparare, secondo me anche il meno bravo in cucina ci riesce :)




Ingrediente pentru 3-4 persoane/ Ingredienti per 3 - 4 persone :
  • 4 vinete medii/ 4 melanzane medie
  • sare/sale
  • ulei/olio
  • Maioneza/maionese
RO Vinetele se pune pe gratar sau la cuptor la 220°C - eu le-am facut pe gratar. Le intoarceti din cand in cand pana devin cat mai moi.

IT Le melanzane si mettono intere sulla griglia o anche al forno a 220°C - io le ho fatto sulla griglia. Ogni tanto bisogno girarle finché l'interno della melanzana diventa morbido.



RO Cand le iau de pe gratar eu le tai la jumatate si scot pulpa vinetei cu o lingura de lemn. In asa fel nu mai ard si nici nu trebuie sa astept sa se raceasca. Pun miezul intr-o strecuratoare si eu de obicei las la scurs pana a doua zi. Evident, astept sa se raceasca si pun totul la frigider pana a doua zi. Veti vedea cat lichid se scurge...din cate stiu acel lichid nu e tocmai sanatos pentru organele interne (stomac, ficat)

IT Appena tolte dalla griglia/ forno si tagliano a metà e con un cucchiaio si tira fuori la polpa della melanzana. La polpa si mette in un scolapasta e appena freddeddata si mette nel frigo fino al giorno dopo. Il liquido che perdono le melanzane e dannoso per lo stomaco, fegato ecc quindi è importante lasciare  fuoriuscire il liquido.



RO A doua zi le tai marunt cu o paleta de lemn.

IT Il giorno dopo sminuzzate la polpa  delle melanzane.
Tocati marunt o ceapa (dupa gust)

Tritate una cipolla.


Puneti sare, putin ulei si o lingura de maioneza.

Aggiungete sale, un po' d'olio e un cucchiaio di maionese.




Mie imi place salata cu paine prajita si cu rosii :)

A me piace molto mangiarla con pane tostato e con fette di pomodoro.:)




6 commenti:

Unknown ha detto...

Non la conoscevo infatti, ma dev'essere buonissima!
Fabiola

wildflowergirl
Facebook page

Dia ha detto...

Si mie imi place salata de vinete, da intotdeauna o fac cu maioneza de casa. Mie imi place si cu usturoi pisat in lco de ceapa..e delicioasa oricum:)

Ramy's Blog ha detto...

Dia, am mai auzit de varianta cu usturoi, dar nu am incercat niciodata. Sunt sigura ca e buna. Cat despre maioneza.... sincera sa fiu nu am facut niciodata in viata mea, stiu ca e foarte simplu de facut... dar eu nu am facut ca nu prea mancam maioneza.

Unknown ha detto...

mmm che bonta!!!!!:)

Ela ha detto...

Noi le facem simple,fara maioneza,doar cu dovlecei si putina ceapa.

Nu stiam ca acel suc care iese din ele nu este bun.Merci pentru informatie.

Te pup!

Alexandra ha detto...

Am apa in gura....:))) eu o fac cu muuuulta maioneza si putina ceapa, data prin razatoare, nu-mi place sa-mi crontane printre dinti :D Apoi o savurez cu o salata de rosii :D De-li-cios.