lunedì 29 aprile 2013

Reteta zilei - pastrav

RO only
Nu imi place pestele, cam deloc... mananc fructe de mare, dar cam atat. Ma rog, ma fortez sa mananc si altfel de peste, somon, peste spada sau pastrav...reusesc sa il mananc, dar NU este printre preferintele mele.
Zilele trecute m-am incumetat sa cumpar pastrav si sa incerc sa il pregatesc acasa.  Nu mi-a placut deloc senzatia cand a trebuit sa il spal :(( ma ia fiorii si acum :)))
Dar am reusit... a fost chiar destul de bun, l-am mancat pana la ultima bucatica :)
Dar poate doar pentru faptul ca era ora cinei si imi era foarte foame ....


Aveti nevoie de:

  • pastrav
  • iaurt (eu am folosit grecesc)
  • patrunjel
  • usturoi
  • sare, piper, ulei masline


Am pregatit un sos de iaurt. Am taiat patrujelul si usturoiul si am amestecat totul cu iaurtul, putina sare, piper si o lingura de ulei de masline.


Am spalat pestele si l-am uscat intr-un servetel de hartie.


L-am condimentat cu putin piper si sare mare.

Pe o tigaie de ceramica sau teflon e suficient sa puneti o lingura de ulei si puneti pestele. El l-am lasat pe fiecare parte cam 5 minute, oricum se vede cand este gata.

 Ca si garnitura eu am pregatit doua salate. Una cu rosii si rucola si una cu broccoli fierti si usturoi.



Et voilà!

15 commenti:

Unknown ha detto...

Quanto mi piace il salmone!
Fabiola

wildflowergirl
Facebook page

Ramy's Blog ha detto...

E' trota...a me non piace il pesce in generale, ho provato a farlo, sono riuscita a mangiarlo, ma di sicuro non è il mio piatto preferito :))

Unknown ha detto...

Absolut delicios si sanatos:D

Enchanted Ana ha detto...

Eu nu suport pestele, insa am momente cand poftesc la o portie de hamsii si de macrou la gratar.
salata de brocoli si usutori o ador si as manca non-stop!

Ela ha detto...

Delicioasa combinatie!Imi place mult ce ai preparat!

Iaurtul grecesc este yummmmmmy!

Te pup!

Simona Tucu ha detto...

Ce roz e pastravul tau, initial am crezut ca e somon. Eu mananc des pastrav, e preferatul meu cand vine vorba de peste asa ca o sa notez reteta ta, acum insa mi-ai facut o pofta de rucola, nu am mancat anul acesta deloc.
Mie imi place pestele foarte mult cu exceptia somonului, am mancat odata o rulada cu salau si somon si mi-a placut asa de tare incat am mancat portie dubla, iar apoi mi-a fost rau, evident ca asta m-a facut sa nu mai pot consuma somon sub nicio forma. Ma intreb insa cum tie iti plac fructele de mare si mai putin pestele :P Eu as manca alternativ, cand una cand alta, iar din Italia cel mai dor imi este de pastele cu fructe de mare, m-as duce intr-un weekend macar numai pentru asta :P

Te pup, Ramo, as vrea sa vad retete cu fructe de mare mai des la tine pe blog, cand ai ocazia mai pozeaza si pentru noi, ce zici? :)

Ombretta ha detto...

Ricetta proprio invitante neanch io vado matta per il pesce ma preparato in questo modo sono si ura mi piacerebbe molto;-)

Ramy's Blog ha detto...

Simona, este pastrav somonat,de-aia arata ca somonul. Cat despre fructe de mare...nu am gatit niciodata, mai demult am facut o data salata de caracatita.

Paola Lauretano ha detto...

Sembra delizioso questo piatto!!!!
Buona giornata!

Unknown ha detto...

mmmm buono!!!!

Hazelnut ha detto...

Sembra delizioso!!

Elisa Zanetti ha detto...

che delizia!
http://namelessfashionblog.blogspot.it/
http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

coco ha detto...

mi-e imi place orice peste , daca nu-ti place arunca-l incoace :)
am mancat viner pastrav...mmm...direct din bazin !

Crazy for fashion ha detto...

Looks delicious! <3<3

Join my giveaway!!Win 30€ to spend at ASOS!

Unknown ha detto...

Stunning that's great!!!!!lov!
Do u want to follow each other?
CHIC STREET CHOC
FOLLOW ME ON FACEBOOK